Bindweefselmassage

Rebalancing, Feldenkrais, Trager Diepe bindweefselmassage is een krachtige vorm van massage die zich richt op de heroriëntatie van diepere lagen van spieren en bindweefsel. Dit elastische bindweefsel dat 'fascia' wordt genoemd omhult het hele lichaam. Wordt er ergens aan getrokken bv. door een scheef bekken of een verschil in beenlengte dan worden de spanningen in verschillende richtingen en over een groot gebied overgebracht.

Als deze spanningen chronisch worden kunnen er verklevingen ontstaan. Dit kan de bloedcirculatie blokkeren, pijn veroorzaken en bewegingsvrijheid beperken. Verklevingen verhinderen ook de vrije stroom van energie door het lichaam.

Daar er binnen het bindweefsel veel plek is om dingen op te slaan, doen wij dat ook. Dieper werken op het bindweefsel kan je in contact brengen met oude opgeslagen herinneringen die destijds niet uitgedrukt konden worden en dus ingehouden zijn. Deze emoties kunnen gevoeld en ervaren worden, ruimte krijgen en oplossen. De pijn kan verzachten en je bewegingsvrijheid kan toenemen. Je kan je ruimer voelen en de energie kan weer vrijer gaan stromen.

Kijk hier een youtube film over bindweefselmassage